Μικρή παρουσίαση του Radical X change

Posted on Σεπτεμβρίου 18, 2008 από

0


Το project – radical exchange είναι μια νέα ιδέα που ξεκινήσαμε να συζητάμε στις mailing lists και στην συνάντηση του PGA στην Dijon , στην Θεσσαλονίκη , στο Maribor και ύστερα στην Αλεξανδρούπολη.

Αρχικά στην Θεσσαλονίκη ακτιβιστές από την Βουδαπέστη είχαν παρουσιάσει την ιδέα του squat movin caravan , η οποία για πολλούς λόγους έπρεπε να ανανεωθεί και να προσθέσουμε νέα χαρακτηριστικά για να γίνει βιώσιμη.

Τι σημαίνει όμως radical exchange?

Πρώτα από όλα όταν μιλάμε για radical exchange μιλάμε για ένα διεθνιστικό project που έχει ως στόχο την σύσφυξη των σχέσεων μεταξύ των ομάδων του PGA. Όπως σωστά πολλοί ακτιβιστές είχαν εστιάσει το καλοκαίρι του 2006 στην συνάντηση του PGA στην Γαλλία 5 μέρες ή ακόμα και2 εβδομάδες δεν είναι αρκετές για να χτήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης. Όσοι συμμετήχαμε στην συνάντηση στο Μάριμπορ θελήσαμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα την όλη προσπάθεια ενός X change σε Πανευρωπαϊκο επίπεδο.

Με την ιδέα του radical exchange θέλουμε φίλοι μας από ομάδες που λίγο πολύ εμπλέκονται με το PGA να έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν και να δουλέψουν με άλλες συλλογικότητες στην Ευρώπη από δύο εβδομάδες μέχρι έξι μήνες.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι ότι θα μπορούσαν να φιλοξενούνται σε καταλήψεις και αυτόνομους χώρους. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι και ο μοναδικός τρόπος να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία(έχουμε πολλές ιδέες πάνω σε αυτό και φυσικά χώρους διαμονής ).

Το project δεν θα θέλαμε να έχει ως αποτέλεσμα τον αναρχο-τουρισμό. Επιδιώκουμε ακτιβιστές από ομάδες που λίγο πολύ εμπλέκονται με το δίκτυο στην Ευρώπη να το προσεγγίσουν και να δουλέψουν πάνω σε θεματικές και δράσεις, όχι τουρίστες των καταλήψεων τύπου: (πάμε Αμστερνταμ ? ααα ναι γιατί όχι … και που θα μήνουμε? έλα μωρέ σιγά θα βρούμε καμιά κατάληψη , εχούν πολλές αυτοί οι μαλάκες στην Βόρεια Ευρώπη)

Το επόμενο διάστημα θα θέλαμε να ξεκινήσουμε να γράφουμε μία μπροσούρα στα αγγλικά με θέμα το radical X change. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει μπορεί να επικοινωνεί με την λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομίου της Ευρωπαϊκης διαδικασίας του Peoples Global Action : pga_europe_process@squat.net

message written by Vlanto

Advertisements