νέα από την Σκάλα Λακωνίας

Posted on Οκτώβριος 2, 2008 από

0


Όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο άρθρο με τίτλο »Λακωνία η περιβαλλοντική καταστροφή συνεχίζεται», ένα νέο ζήτημα έρχεται στην επιφάνεια στην ζωή της περιοχής.

Οι τοπικοί άρχοντες μαζί με την κυβέρνηση έχουν ήδη ρίξει στην δημοπρασία για τις αρχές Νοεμβρίου ένα έργο απόσπασης του νερού από τον ποταμό Βασιλοπόταμο.

Οι πρώτες αντιδράσεις έχουν έρθει στο προσκήνιο με τους κατοίκους να βγάζουν ανακοίνωση ενάντια στην κατασκευή του έργου. Μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν τα παρακάτω:

Η ορθολογική διαχείριση των υδάτων θα εξασφαλίσει το μέλλον μας καιτο μέλλον των παιδιών μας. Είμαστε αντίθετοι στο έργο μεταφοράς νερού από τις πηγές του Βασιλοποτάμου γιατί:

α) Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και με τις ανακοινώσεις αρμοδίων δεν υπάρχουν οι ποσότητες νερού που χρειάζεται το έργο για να λειτουργήσει.

β) Οποιαδήποτε μεταφορά νερού θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και ιδιαίτερα για τα αποθέματα νερού.

γ) Μια ληστρική εκμετάλλευση των λιγοστών πλέον επιφανειακών νερών και ακόμα χειρότερα μια ληστρική εκμετάλλευση των υπόγειων υδάτων ακόμα και τον χειμώνα θα είναι καταστροφική για την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα της περιοχής μας.

δ) Είμαστε αντίθετοι στην κατασπατάληση τεραστίων οικονομικών πόρων για ένα έργο που από την ίδια του τη τεχνική μελέτη είναι αναποτελεσματικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υφαλμύρωσης.

Με βάση τα παραπάνω οι πολίτες καλούν σε γενική συνέλευση την Δευτέρα 6/10 για να αποφασίσουν την παραπέρα δράση τους , καθώς ήδη αναρτήθηκε πανό στην είσοδο της πόλης. Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες τις επόμενες μέρες

for land and autonomy and globalnewswire

vlanto

Advertisements