Αγγλικό κείμενο για τις απαλλοτριώσεις στα Σούπερ Μάρκετ

Posted on Οκτώβριος 30, 2008 από

0


Το παρακάτω κείμενο αποτελεί μια απόπειρα να περιγραφεί η φάση με τα Super Market και να γίνει μια «ενημέρωση» εκτός συνόρων.

Θεωρούμε ότι η επικοινωνία μεταξύ συντρόφων και κινημάτων σε διάφορες χώρες είναι όχι μόνο σημαντική , αλλά απαραίτητη στον αγ΄να για την καταστροφή του κεφαλαίου και την οικοδόμηση εναλλακτικών κοινωνικών σχέσεων.
Ειδικότερα ως προς την Ευρώπη, της οποίας κομμάτι αποτελούμε, θεωρούμε αναγκαίο να αρχίσουν να συμβαίνουν ενημερώσεις και ανταλλαγές εμπειριών με συντρόφους και συντρόφισσες για την οικοδόμηση δικτύων αλληλοενημέρωσης , ανταλλαγής απόψεων και εμπείριών και πιθαβώς, αν αυτό προκύψει χάραξης κοινών στρατηγικών για την αντιμετώπιση των ουτως ή άλλως κοινών προβλημάτων.
Στα φοιτητικά για παραδειγμά , υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις εμπειρίες, αντιλήψεις και πρακτικές που υπήρξαν ή επεξεργάστηκαν άτομα και συλλογικότητες απο το κίνημα στην Ελλάδα, απο Γαλλους , Ιταλούς και άλλους.
Αυτή τη στιγμή στην Ιταλία υπάρχει ένα κίνημα φοιτητών. Πόση σημασία θα είχε άραγε γι αυτό το κίνημα ανα κάποια πράγματα μπορούσαν να επικοινωνηθούν απο αναλογα κινήματα στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Το «πρόβλημα» της υπόθεσης είναι φυσικά, εκτός απο τις αποστάσεις οι διαφορετικές γλώσσες. Κι όμως ακόμα κι αν οι γλώσσες είναι, και καλώς είναι διαφορετικές, τα προβλήματα είναι κοινά. Τα αφεντικά μας συνεννούνται για τη χάραξη πολιτικών μαζί και είναι βεβαια κάποια βήματα μπροστα στην κατανόηση των κοινών συμφερόντων που έχουνε και άρα στην κοινή αντιμετώπισή τους και στη χάραξη κοινών στρατηγικών. Εμείς;
Το να γράψει κάποιος μία ανάλυση, μια αναφορά για το τι συνέβη σε μια πορεία και να το ανεβάσει π.χ στο indymedia.org, και σε κανα δυό άλλα site δεν είναι δύσκολο και μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ενδιαφέρον και χρήσιμο για άλλους ανθρώπους με ανάλογες αναζητήσεις και προβληματισμούς.
Ας δουλέψουμε λίγο πάνω σε κάποια πράγματα και έχουμε να κερδίσουμε πολλά.
Όπως και να χει το κείμενο που ακολουθεί το λάβαμε με e-mail , και μας συστήθηκε απλά ως η προσπάθεια να δωθεί μια (υποκειμενική) γεύση αυτού που συμβαίνει στην ελλάδα και να πρωωηθει σε κάποιες ήδη υπάρχουσες κινηματικές δομές επικοινωνίας.
Το κείμενο ανέβηκε αρχικά στο site του balkan decentralised network, μιας ιστοσελίδας που στηθηκε για την ενημέρωση δράσεων κυρίως απο το χώρο των βαλκανίων.
Η διεύθυνση είναι

http://balkans.puscii.nl/

Θα ανεβαστεί και στο κεντρικό indymedia.

Έκκληση.Όποιος θέλει να το μεταφράσει σε άλλη γλώσσα( ή αν θέλει να γραψει ένα δικό του σε ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά κτλ…) ας το κάνει και ας το ανεβάσει
εδώ ή σε κάποιο indymedia της αντίστοιχης χώρας (στη γαλλία π.χ υπάρχουν 4-5 ιντυμιντια).
Αυτά . Ευχαριστούμε

To κείμενο βρίσκεται εδώ

http://balkans.puscii.nl/?q=content/greece-and-growing-re-appropriation-attacks-against-super-markets

Advertisements