*__Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΕΙΩΣΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Posted on Δεκέμβριος 1, 2008 από

0


Ρώμη 27 Νοεμβρίου: Εκατό φοιτητές της Σαπιέντσα εισέβαλλαν το βράδυ στο θέατρο Βάλλε. Οι φοιτητές που ήταν καλοδεχούμενοι από τον διευθυντή του θεάτρου ζήτησαν να παρακολουθήσουν δωρεάν το έργο και άπλωσαν ένα πανώ που έγραφε «Ο πολιτισμός δεν έχει τιμή. Ελεύθερο κύμα, όλα δωρεάν». Στη συνέχεια οι περισσότεροι φοιτητές παρακολούθησαν δωρεάν το έργο.

Για περισσότερες φωτό

Μιλάνο 27 Νοεμβρίου: Οι φοιτητές επισκέπτονται δωρεάν το Παλάτσο Ρεάλε με την νέα υπουργό παιδείας Άννα Αντάμολο που διεκδικεί μαζί τους το δικαίωμα σε μία ελεύθερη και ανοικτή κουλτούρα.
Βενετία 28 Νοεμβρίου: Εκατοντάδες φοιτητές αποφάσισαν να επισκεφτούν δωρεάν την έκθεση που γίνεται στο Παλάτσο Γκράσσι. Από την είσοδο οι φοιτητές κάλεσαν σε κοινωνική απεργία στις 12 Δεκεμβρίου. Στις 29 Νοεμβρίου θα συγκεντρωθούν στο Μέστρε γονείς, μαθητές και καθηγητές.

Για περισσότερες φωτό

Νάπολι 28 Νοεμβρίου: Κυκλοφόρησε η κάρτα του κύματος Ondacard η πρώτη παροχή της υπουργου Παιδείας του κινήματος Anna Adamolo. H κάρτα εξασκεί αυτομείωση καθιστώντας δωρεάν την είσοδο σε μουσεία, στα μέσα μεταφοράς και στην κουλτούρα ανεξάρτητα από το εισόδημα του κατόχου της. Είναι η απάντηση του ανώμαλου κύματος στην social card της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι. Οι φοιτητές χρησιμοποίησαν την κάρτα για να εισέλθουν στο Εθνικό Μουσείο.

Γένοβα 28 Νοεμβρίου: Οι φοιτητές μπήκαν δωρεάν στην έκθεση “Lucio Fontana” διεκδικώντας το δικαίωμα στην κουλτούρα και υλοποιώντας την αυτομόρφωση.

Περισσότερες πληροφορίες και άρθρα για το θερμό Ιταλικό φθινόπωρο στο http://noilacrisinonlapaghiamo-gr.blogspot.com/

Ευχαριστούμε για το δικαίωμα αναδημοσίευσης

MarioZ

Advertisements