*__Αλληλεγγύη από το Coordination des Groupes Anarchistes-CGA (Γαλλία)

Posted on Δεκέμβριος 16, 2008 από

0


Το Σάββατο 6 Δεκέμβρη , και ύστερα από κάλεσμα του Συντονισμού Αναρχικών Ομάδων-ΣΑΟ ( Coordination des Groupes Anarchistes-CGA) μαζευτήκαμε 30-40 άτομα στην πλατεία Jean Jaurès-Montpellier προκειμένου να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση μας στους αγωνιζόμενους-ες στην ελλάδα.
Το πανο έγραφε:
Παντού, ο καπιταλισμός σπέρνει φτώχεια και το κράτος καταστέλλει. Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό
Παραθέτω μεταφρασμένο το κείμενο-ανακοίνωση της ομάδας των Εξωτερικών Σχέσεων του ΣΑΟ καθώς και το λινκ με το κείμενο στα γαλλικά…
Η αλληλεγγύη το όπλο μας

Ο Συντονισμός Αναρχικών Ομάδων (Coordination des Groupes Anarchistes-CGA) αλληλέγγυος στους κοινωνικούς αγώνες στην Ελλάδα

Αλληλέγγυοι ενάντια στην δολοφονική καταστολή

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Ο Αλέξανδρος δολοφονημένος από την Αστυνομία

Στην γειτονιά των Εξαρχείων, φάρο αντίστασης από την περίοδο του αγώνα ενάντια στην δικτατορία των συνταγματαρχών, υπάρχει πολύ σημαντική παρουσία ελευθεριακών και αμφισβητιών. Σάββατο βράδυ 6 Δεκεμβρίου, η κατάσταση εκτραχύνεται ύστερα από μια λογομαχία μεταξύ μιας ομάδας νέων και δύο αστυνομικών. Ένας από τους δύο βγάζει το όπλο του και πυροβολεί 3 φορές. Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ένας 15χρονος νέος, χτυπιέται στον θώρακα και πεθαίνει λίγα λεπτά αργότερα.

Δεν πρόκειται για τυχαίο θάνατο, όπως ανέφεραν τα επίσημα ΜΜΕ μεταφέροντας την εκδοχή της αστυνομίας, αλλά για δολοφονία όπως μαρτυρούσαν κάτοικοι της γειτονιάς. Από εκείνη την στιγμή, δεν έχουν σταματήσει οι αυθόρμητες διαδηλώσεις σε όλη την χώρα. Οι εξεγέρσεις στις πιο μεγάλες πόλεις της χώρας έχουν ως κύριο στόχο τα όργανα του Καπιταλισμού και του Κράτους : τράπεζες, αστυνομικά τμήματα κλπ.

Αυτά τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε ένα εκρηκτικό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, εξαιτίας της χειροτέρευσης των συνθηκών ζωής στην Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή τα κοινωνικά κινήματα είναι ιδιαίτερα αγωνιστικά κόντρα στην αντιδραστική πολιτική του ελληνικού κράτους, χωμένου σε βαθιά σήψη.

Αλληλεγγύη χωρίς σύνορα για μια διαφορετική κοινωνία

Παντού, και κάτω από όλες τις συνθήκες, απέναντι στην αμφισβήτηση, η απάντηση των κυβερνόντων είναι η καταστολή και οι μαζικές συλλήψεις. Αντίθετα από τις δηλώσεις του έλληνα υπουργού εσωτερικών που υπόσχεται μηδενική ανοχή και κρύβεται πίσω από το ψέμα « η αστυνομία και ο κρατικός μηχανισμός δρουν στη βάση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, των ιδιοκτησιών των πολιτών και της δημοκρατίας», είναι σημαντικό να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες των ελλήνων που βρίσκονται στους δρόμους τις τελευταίες ημέρες.

Ξέρουμε ότι στο πλαίσιο της καπιταλιστική επίθεση σε παγκόσμιο επίπεδο, η διεθνής αντεπίθεση των εκμεταλλευομένων και των καταπιεσμένων ενάντια στην κυριαρχία είναι αυτό που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Σ’αυτό το πλαίσιο, οι κοινωνικοί αγώνες στην Ελλάδα είναι και δικοί μας.

Οι πολιτικές λογικές που προκαλούν την χειροτέρευση των συνθηκών ζωής- και συχνά το θάνατο- μεταναστών στα σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας, φυλακισμένων, εργατών στο χώρο εργασίας τους, δεν είναι απλά μεμονωμένα και παρεκλίνοντα περιστατικά η αποπερατωμένη μορφή της πολεμικής και αστυνομικής βαρβαρότητας των Κρατών και του καπιταλισμού.

Κόντρα σ’αυτές τις πολιτικές πρέπει να αγωνιστούμε σήμερα, για να καταργήσουμε αυτό το δολοφονικό και τρομοκρατικό σύστημα, για να το αντικαταστήσουμε με μια κοινωνική οργάνωση βασισμένη στην ελευθερία, στην κοινωνική και οικονομική ισότητα, και στον ελευθεριακό ομοσπονδισμό (φεντεραλισμο).

Παντού στον κόσμο καταστέλει, δολοφονεί, για να διασφαλίσει την διατήρηση του καπιταλισμού

Ας οργανωθούμε παντού στον κόσμο για να φτιάξουμε μια κοινωνία χωρίς τάξεις και χώρις Κράτος

11/12/2008

Εξωτερικές Σχέσεις του Συντονισμού Αναρχικών Ομάδων

http://www.c-g-a.org/public/modules/news/article.php?storyid=214

Advertisements