*__Για την έξαρση του «αντι-σιωνισμού»

Posted on Ιανουαρίου 3, 2009 από

0


την ευθύνη για την δημοσιοποίηση αυτού του κειμένου στο globalnewswire την έχει ο vlanto at riseup.net και ίσως δεν αντιπροσωπεύει  το σύνολο της συντακτικής ομάδας αυτού του μπλοκ * ευχαριστώ

http://antispe-gr.blogspot.com/2008/12/blog-post_29.html

Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα, με στόχο την καταστροφή αστυνομικών αργηχείων. Ξαφνικά βγαίνουν όλοι οι αγανακτισμένοι προοδευτικοί αριστεροί επαναστάτες (και όχι μόνο) και με ψευδείς αφίσες (δείξτε μας τις πληροφορίες σας για την πλειοψηφία των νεκρών αμάχων στη Γάζα, γιατί για τους νεκρούς Παλαιστίνιους αστυνομικούς κάποιοι δε συγκινούμαστε ιδιαίτερα) καλούν τον κόσμο σε πορείες αντίστασης, μιλάνε για τρίτη Ιντιφάντα «ενάντια στο σιωνιστικό εχθρό» και εκφράζουν τον απεριόριστο θαυμασμό τους στην «επαναστατική» Χαμάς.

Ναι, πέθαναν και άμαχοι. Ναι, πέθαναν γυναίκες και παιδιά. Ήταν μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση που είχε δυστυχώς παράπλευρες απώλειες, τραγικές για ακόμα μια φορά. Πραγματικά λυπούμαστε και πραγματικά θρηνούμε για το χαμό αυτών των ανθρώπων. Όμως…

Όταν τις προηγούμενες εβδομάδες η Χαμάς έριχνε ρουκέτες και έκανε τυφλά χτυπήματα σε άμαχο ισραηλινό πληθυσμό, που ήταν όλοι αυτοί οι φίλοι της ειρήνης; Όταν πεθαίνουν παιδιά στο Ισραήλ από επιθέσεις αυτοκτονίας, που είναι όλοι αυτοί; Όταν δολοφονείται κόσμος στις συναγωγές Ευρώπης από τρελαμένους καμικάζι, που είναι όλοι αυτοί; Προφανώς είναι στα σπίτια τους και βλέπουν τα γεγονότα στις ειδήσεις αδιάφορα. Και όμως, όταν γίνεται κάποια επίθεση από Ισραηλινής μεριάς, ξαφνικά χαλάνε τον κόσμο. Γιατί; Γιατί απλά είναι ρατσιστές και αντιμετωπίζουν το θέμα ρατσιστικά.

Η Χαμάς δια στόματος Ισμαήλ Χανίγια (αυτοεξόριστος «ηγέτης»!) για λογαριασμό των κατοίκων της Γάζας βγάζει λόγους μίσους και μιλάει για ακόμα φορά για ολική εξόντωση της εβραϊκής φυλής, με την αμέριστη υποστήριξη του συνόλου των αραβικών κρατών. Κρατών στα οποία, γέροι άραβες παντρεύονται 8χρονα κορίτσια. Άντρες ρίχνουν βιτριόλι στις «ατιμασμένες» γυναίκες τους και αθωώνονται πανηγυρικά. Κρατών που αποφασίζουν για το αν θα αυξηθεί ή όχι η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου. Κρατών που εν έτη 2008 απαγχονίζουν κόσμο για τα αδικήματα της μοιχείας και της κλοπής. Αυτούς υποστηρίζετε;!;

Βέβαια, όλα αυτά για κάποιο λόγο δεν σας αγγίζουν ιδιαίτερα. Μάλλον είναι κάπως ντεμοντέ να είναι κάποιος αντι-Άραβας σήμερα. Σας φταίνε όμως οι «αόρατες σιωνιστικές κλίκες που ελέγχουν τον κόσμο». Σας φταίνε οι «υποχθόνιες μυστικές εβραϊκές διασυνδέσεις που κακόβουλα απλώνουν την επήρεια τους σε όλο τον κόσμο». Σας φταίνε οι Εβραίοι και οι Αμερικάνοι που τους εξοπλίζουν. Αν οι Ρώσοι εξοπλίζουν τους Άραβες βέβαια, είναι μικρό το κακό… Μάλλον είναι κάπως ντεμοντέ να είναι κάποιος αντι-Ρώσος σήμερα.

Αλλά για κάθε άνθρωπο που δε διακατέχεται από ολοκληρωτικές απόψεις, η απάντηση στα στρατεύματα του Χίτλερ ποτέ δεν ήταν η επέλαση του Κόκκινου Στρατού. Η απάντηση στους Γκρίζους Λύκους δεν ήταν ποτέ η Χρυσή Αυγή. Έτσι και η απάντηση στις ό,ποιες καταπατήσεις κάνει το Ισραήλ, δεν είναι η τρομοκρατική Χαμάς. Μια Χαμάς, που την κατηγόρησε ο ίδιος ο Μαχμούντ Αμπάς για την ισραηλινή επίθεση.

Ο πόλεμος, οι σφαίρες, τα θύματα, δε γνωρίζουν εθνικότητα. Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι με το ζόρι να τους επισυνάπτουν μια, προωθώντας ξεδιάντροπα τις ρατσιστικές ιδέες τους. Δεν υπάρχουν εβραϊκές σφαίρες, ούτε παλαιστινιακές οβίδες. Οι πραγματικοί εχθροί μας δεν είναι εθνικοί.

Κλείνοντας, ένα γράμμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζ, σχετικά με τον περιβόητο Σιωνισμό.

…. Δηλώνεις, φίλε μου, ότι δεν μισείς τους Εβραίους, ότι είσαι μόνο «αντι-Σιωνιστής». Και λέω, άφησε το δαχτυλίδι της αλήθειας εμπρός από τις κορυφές των ψηλών βουνών, άφησε το να αντηχήσει μέσα στις κοιλάδες της πράσινης γης του Θεού: Όταν οι άνθρωποι επικρίνουν το Σιωνισμό, εννοούν τους Εβραίους–αυτή είναι η αλήθεια του Θεού.

Ο αντισημιτισμός, η έχθρα στους Εβραΐων ανθρώπους, είναι και παραμένει ένας λεκές στην ψυχή της ανθρωπότητας. Σε αυτό είμαστε σε πλήρη συμφωνία. Έτσι μάθε επίσης αυτό: ο αντι-Σιωνιστής είναι εγγενώς αντισημίτης, και πάντα θα είναι.

Γιατί αυτό; Ξέρεις ότι ο Σιωνισμός δεν είναι τίποτα λιγότερο από το όνειρο και το ιδανικό των Εβραΐων ανθρώπων που επιστρέφουν για να ζήσουν στη γη τους. Οι Εβραΐοι άνθρωποι, μας λένε οι γραφές, κάποτε απολάμβαναν μια ακμάζουσα Κοινοπολιτεία στους Άγιους Τόπους. Από αυτήν αποβλήθηκαν από το Ρωμαΐο Τύραννο, τους ίδιους Ρωμαίους που δολοφόνησαν απάνθρωπα τον Κύριο μας. Διωγμένοι από την πατρίδα τους, με το έθνος τους στις στάχτες, αναγκασμένοι να περιπλανιούνται στον πλανήτη, οι Εβραΐοι άνθρωποι υπέστησαν επανειλημμένως το μαστίγιο κάθε τυράννου που τους κυβέρνησε.

Οι Νέγροι άνθρωποι, φίλε μου, ξέρουν τι είναι να υποφέρεις το βασανιστήριο της τυραννίας κάτω από κυβερνήτες όχι της επιλογής μας. Οι αδελφοί μας στην Αφρική έχουν ικετεύσει, παρακαλέσει, ζητήσει–ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ την αναγνώριση και την πραγματοποίηση του εγγενούς δικαιώματός μας να ζήσουμε εν ειρήνη κάτω από τη δική μας κυριαρχία στη δική μας χώρα.

Πόσο εύκολο πρέπει να είναι, για κάθε έναν που διατηρεί αγαπητό αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα όλης της ανθρωπότητας, να καταλάβει και να υποστηρίξει το δικαίωμα των Εβραΐων ανθρώπων να ζήσουν στο αρχαίο έδαφος τους του Ισραήλ. Όλοι οι άνθρωποι με καλή θέληση ενθουσιάζονται στην εκπλήρωση της υπόσχεσης του Θεού, πως οι άνθρωποι του πρέπει να επιστρέψουν στη χαρά για να επανοικοδομήσουν το λεηλατημένο έδαφός τους.

Αυτό είναι ο Σιωνισμός, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Και τι είναι ο αντι-Σιωνισμός; Είναι η άρνηση στους Εβραΐους ανθρώπους ενός θεμελιώδους δικαιώματος που υποστηρίζουμε δίκαια για τους ανθρώπους της Αφρικής και χορηγούμε ελεύθερα όλα τα άλλα έθνη του Κόσμου. Είναι διάκριση ενάντια στους Εβραίους, φίλε μου, επειδή είναι Εβραίοι. Εν ολίγοις, είναι αντισημιτισμός.

Ο αντισημίτης χαίρεται σε κάθε ευκαιρία να δείξει την κακοβουλία του. Οι καιροί το έχουν καταστήσει μη δημοφιλές, στη δύση, να υπερασπίζεται ανοιχτά η έχθρα στους Εβραίους. Με αυτό να συμβαίνει, ο αντισιμίτης πρέπει συνεχώς να ψάχνει νέες μορφές και ομάδες για το δηλητήριό του. Πώς πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα μεταμφίεση! Δεν μισεί τους Εβραίους, είναι απλώς αντι-Σιωνιστής!

Φίλε μου, δεν σε κατηγορώ για σκόπιμο αντισημιτισμό. Ξέρω ότι αισθάνεσαι, όπως και εγώ, μια βαθιά αγάπη για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη και μια απέχθεια για το ρατσισμό, τη προδιάθεση, και τη διάκριση. Αλλά ξέρω ότι έχεις παραπλανηθεί–όπως έχουν και άλλοι–στη σκέψη ότι μπορείς να είσαι ‘αντι-Σιωνιστής’ και όμως παραμείνεις πιστός σε αυτές τις βαθιές αρχές που και εσύ και εγώ μοιραζόμαστε.

Άφησε τις λέξεις μου να αντηχήσουν στα βάθη της ψυχής σου: Όταν οι άνθρωποι επικρίνουν το Σιωνισμό, εννοούν τους Εβραίους–μην κάνεις λάθος σε αυτό.»

Advertisements