* Αστυνομική και δημοτική θηριωδία ενάντια σε καταληψίες στην Βραζιλία

Posted on Φεβρουαρίου 23, 2009 από

0


Τουλάχιστον 19 μέλη της ομάδας χωρίς στέγη τραυματίστηκαν και 79 συνελήφθηκαν χτες κατά την διάρκεια της κατάληψης του δημαρχείου της Μαούα στην Βραζιλία.

Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στην εκδίωξη καταληψιών από ένα εγκατελημενο χώρο. Τουλάχιστον ένας από τους καταληψίες της δημαρχίας πυροβολήθηκε εν ψυχρό και ένας άλλος νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα.

Στις 19 του μήνα 200 οικογένειες υποστηριζόμενες από το κίνημα των δίχως στέγη διαδήλωσαν για το δικαίωμα στην στέγη καταλαμβάνοντας την δημαρχία. Όλοι είναι κάτοικοι της περιοχής που είχαν προχώρηση στην κατάληψη ενός άδειου οικοπέδου που δεν είχε καμία χρήση εκτός του να φιλοξενεί πτώματα από διάφορα εγκλήματα των συμμοριών, πορνεία, και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο συντονισμός και η οργάνωση της κατάληψης έγινε από το κίνημα των δίχως στέγη τον Σεπτέμβρη του 2008 και τον πρώτο καιρό επιδιώχθηκε να βρεθεί ένας δρόμος διαλόγου μεταξύ των καταληψιών και της δημαρχίας που είχε σαν αποτέλεσμα να αρχίσει ένας διάλογος για την παροχή νερού στην περιοχή.

οι δίαυλοι επικοινωνίας κόπηκαν όταν άλλαξε ο δήμαρχος ο οποίος με την βοήθεια των τοπικών δικαστηρίων αποφάσισε να οικειοποιηθεί το οικόπεδο

«Μην απομένοντας εναλλακτικές λύσεις για τις οικογένειες ξεκινήσαμε ένα αγώνα για το δικαίωμά μας στη στέγη, στην ζωή με αξιοπρέπεια . προχωρήσαμε σε ειρηνική κατάληψη της δημαρχίας και περιμέναμε την αρχή των διαπραγματεύσεων για να αποσυρθούμε με τον ίδιο τρόπο αργότερα. Αντί αυτού αντιμετωπίσαμε την θηριωδία της αστυνομίας που πυροβόλησε εν ψυχρό και συνέλαβε συντρόφους που αργότερα απελευθερώθηκαν.

Η λογική της βίας που υιοθέτησε η δημαρχία δείχνει ξεκάθαρα το πραγματικό της πρόσωπο, αλλά δεν πρόκετε να μας αποτρέψει από το να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για μια ζωή στοιχειωδώς ανθρώπινη. Θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση’.

Be the first to start a conversation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: