* Εκτεταμένα επεισόδια σε προάστιο του Παρισιού

Posted on Μαρτίου 15, 2009 από

0


Εικοσιένας τραυματίες αστυνομικοί και οκτώ συλληφθέντες πολίτες (ανάμεσά τους και ένας 15χρονος) είναι ο απολογισμός των χθεσινοβραδινών επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν στο Μιρό, προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας. Η αστυνομία κάνει λόγο για ενέδρα σε βάρος της και συνδέει την εξέλιξη με το θάνατο νεαρού στην περιοχή από πυρά αστυνομικών οι οποίοι, όπως αναφέρει, ήταν σε «νόμιμη άμυνα».

Επίσης σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, όταν η αστυνομία κλήθηκε μετά από «εμπρησμό αυτοκινήτου». Σχεδόν 100 νεαροί πολίτες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, ρίχνοντας του περίπου σαράντα κοκτέιλ Μολότωφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Τα επεισόδια κράτησαν έως τις δέκα και μισή.

Την περασμένη εβδομάδα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ζήτησε από την υπουργό Εσωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί να παρουσιάσει ένα «σχέδιο δράσης» για την ένταση του αγώνα εναντίον των «βίαιων συμμοριών» στο Παρίσι, ύστερα από τα βίαια γεγονότα που προκάλεσαν δέκα τραυματισμούς σε λύκειο της περιοχής Γκανύ.

http://www.tvxs.gr/v7388

Advertisements