* Ανταπόκριση από το Στρασβούργο

Posted on Απρίλιος 3, 2009 από

0


από indy.gr

και: 100 οι συλλήψεις Πέμπτης συν τραυματίας δημοσιογράφος από σφαίρα καουτσούκ

Ένα μάζεμα ειδήσεων της Πέμπτης από ξένα πρακτορεία, για το Στρασβούργο, όπου σήμερα Παρασκευή μαζεύονται οι ΝΑΤΟϊκοί:

  • Μπάτσος από περιπολικό έβγαλε πιστόλι κατά διαδηλωτών.
  • Γερμανός φωτογράφος τραυματίστηκε από (αστυνομική) σφαίρα καουτσούκ.
  • Μηχανοκίνητες δυνάμεις της Γαλλικής αστυνομίας κατευθύνονταν το βράδυ, κατά του κεντρικού κάμπινγκ των διαδηλωτών στα νότια του Στρασβούργου.
  • 100 είναι οι σημερινές συλλήψεις.

Λίγο ακριβέστερα τα πράγματα, τώρα:

Τα Γαλλικά ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά σε εκατοντάδες διαδηλωτές στο κέντρο του Στρασβούργου. Εκεί έγιναν και οι περισσότερες συλλήψεις- συνολικά οι σημερινές φτάνουν τις 100. Σπάστηκαν κάποιες στάσεις λεωφορείων, μπήκαν οδοφράγματα με κάδους σκουπιδιών και σε αστυνομικό αυτοκίνητο σπάστηκε το παρμπρίζ. Το μπατσάδικο έστριψε και την έκανε και αστυνομικός από μέσα έβγαλε πιστόλι κατά του κόσμου.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε λαστιχένιες σφαίρες. Από μία χτυπήθηκε στο στομάχι Γερμανός φωτορεπόρτερ, που κατέληξε σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο.

Τα διεθνή πρακτορεία επικαλούνται μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες δυνάμεις της αστυνομίας (με όλα τα σχετικά τσουμπλέκια, κλούβες, «αυτοκίνητα διαδηλώσεων», κανόνια νερού κλπ.) κατευθύνονταν στα νότια του Στρασβούργου, όπου βρίσκεται το κεντρικό κάμπινγκ των διαδηλωτών.

Οι μπάτσοι στο Στρασβούργο έχουν φτάσει τις 25.000 (!), ενώ αντίστοιχες δυνάμεις υπάρχουν από δω και από κει στα σύνορα με τη Γερμανία, καθώς οι ΝΑΤΟϊκοί αρχηγοί που θα ξεκινήσουν σήμερα Παρασκευή τη σύνοδο για τα 60’ της «συμμαχίας, θα μετακινηθούν και «απέναντι» στο Κίελο και το Μπάντεν.

Advertisements