ΛΑ.Ο.Σ.: Όταν ένα κόμμα είναι φασιστικό…το δείχνει και στο σύμβολό του!

Posted on Οκτώβριος 4, 2009 από

3


Γνωρίζετε φυσικα το σύμβολο του ΛΑΟΣ.
Είστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και αυτό που βλέπετε είνα ένας σταυρός.
Εκεί βεβαίως σας παραπέμπει και η ονομασία Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.
Ε λοιπόν σας γέλασαν! Είναι μια οφθαλμαπάτη. Δείτε πώς περιγράφει ο ΛΑ.Ο.Σ. το σύμβολό του στο καταστατικό του κόμματος:

«ΕΜΒΛΗΜΑ – ΤΙΤΛΟΣ
Άρθρον 4ον: Το εν λόγω Κόμμα φέρει τον τίτλο «ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» και εν συντμήσει «ΛΑ.Ο.Σ.», έχει δε ως έμβλημα το χρησιμοποιηθέν στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 και στις Ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου 2004. Το έμβλημα του Κόμματος αποτελείται από τέσσερα λευκά βέλη, εις το νοητόν σημείον συμπτώσεως των οποίων ευρίσκεται πράσινος κότινος. Τα βέλη και ο κότινος είναι εγγεγραμμένα εντός γαλανού τετραγώνου, ενώ το όλον σύμπλεγμα περιβάλλεται υπό πορφυρού κύκλου.»

Ναι σωστά διαβάσατε. Πρόκειται για τέσσερα επεκτεινόμενα βελη και όχι
για σταυρό! Γιατί όμως «τέσσερα επεκτεινόμενα βελη»? Τί κρύβουν?

Δείτε αυτόν τον επεκτεινόμενο σταυρό:
Λίγα λόγια για την φασιστική ιστορία του συμβόλου αυτού, του επεκτεινόμενου με τέσσερα βέλη σταυρού:

«In modern use the symbol has become associated with extremist right wing organisations after the Arrow Cross (Nyilaskereszt) symbol was used in Hungary in the 1930s as the symbol of the leading Hungarian fascist political party, the Arrow Cross Party. The symbol consists of two green double-ended arrows in a cross configuration on a white circular background, much like the German Nazi swastika. The arrow cross symbol remains outlawed in Hungary.»

πηγή:http://www.symbols.com/old/encyclopedia/28/2819.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Arrow_Cross
Σύντομη μετάφραση:
«το σύμβολο αποτελείται απο δυό διπλής κατάληξης βέλη τοποθετημένα σε σχήμα σταυρού πάνω σε κυκλικό άσπρο φόντο, χρησιμοποιήθηκε σε φασιστικό κόμμα στην Ουγγαρία κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου,(Arrow Cross Party, μοιάζει πολύ με την ναζιστική σβάστικα ,το σύμβολο είναι απαγορευμένο σήμερα στην Ουγγαρία)»

Και εδώ πληροφορίες για το ρατσιστικό Nantionalist Movement των ΗΠΑ που φέρει το ίδιο σύμβολο:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nationalist_Movement

Παρακάτω δείτε τα επεκτεινόμενα βέλη στο σύμβολο της νεοναζιστικής Λίγκας του Αγίου Γεωργίου στην Αγγλία (League of St.George, ακολουθεί εικόνα από περιοδικό της οργάνωσης ονόματι «League Review»)
(Εκπληκτική ομοιότητα με το σύμβολο του ΛΑ.Ο.Σ.)

Λίγα λόγια εδώ για αυτή την νεοναζιστική οργάνωση της Αγγλίας:
http://en.wikipedia.org/wiki/League_of_Saint_George

Δείτε και τα επεκτεινόμενα βέλη στο περιοδικό της χρυσής αυγής:

Ερώτημα: Είναι όλα τυχαία? Είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. φασιστικό κόμμα?
Αν όχι γιατι χρησιμοποιεί φασιστικό σύμβολο?

Τελικό συμπέρασμα:

Ο ΛΑ.Ο.Σ. χρησιμοποιεί στο έμβλημα του ένα σύμβολο φασισμού και νεοναζισμού όπως ο επεκτεινόμενος με τέσσερα βέλη σταυρός, σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε σε φασιστικό κόμμα στην Ουγγαρία κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου (Arrow Cross Party, το σύμβολο είναι απαγορευμένο σήμερα στην Ουγγαρία), αλλά και σε νεοναζιστικές οργανώσεις στην Αγγλία όπως η Λίγκα του Αγ.Γεωργίου και άλλες ρατσιστικές (υπέρ της υπεροχής της λευκής φυλής) οργανώσεις στην Αμερική (Nationalists movement). Χρησιμοποιήθηκε επίσης και από την Χρυσή Αυγή.
Το τι πρεσβεύει λοιπόν, το δείχνει με το σύμβολό του!

Advertisements