Κάτω τα ξερά σας από τουςΕβραίους. Συλλογική ανακοίνωση από την τοπική σελίδα της Σκάλας Λακωνίας

Posted on Μαΐου 15, 2010 από

0


Τα ξημερώματα της Παρασκευής 14ης Μαϊου 2010 άτομα που ανήκουν στον εθνικιστικό/νεοναζιστικό χώρο, επιτέθηκαν στο νέο Εβραϊκό Νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Σταυρούπολης. Η επίθεση αυτή δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά η συνέχεια μιας σειράς επιθέσεων σε βάρος της Εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα. Θυμούμαστε όλοι τις επιθέσεις που έγιναν στην συναγωγή Χανίων λίγους μόλις μήνες πριν , στο Εβραϊκό νεκροταφείο στα Γιάννενα, αλλά και στην Λάρισα και τον Βόλο. Οι επιθέσεις αυτές έχουν ως φυσικούς αυτουργούς κυρίως ακροδεξιές/νεοναζιστικές ομάδες αλλά όμως και σε πολλές περιπτώσεις αριστερές/αντεξουσιαστικές ομάδες με εμφανείς αντισιμιτικές θέσεις και καταβολές. Κάταρχάς νιώθουμε την ανάγκη να καταδικάσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις που θυμίζουν άλλες εποχές ,  όπως επίσης να δηλώσουμε την έμπραχτη συμπαράσταση μας στην Εβραϊκή κοινότητα με αυτήν την ανακοίνωση.

Μην ξεχνάμε ότι τέτοιου είδους γεγονότα στηρίζονται έμπραχτα και από τους φασίστες του ΛΑΟΣ μέσα στην βουλή όπως και στα τηλεοπτικά παράθυρα του θεάματος.

* Καλούμε σε επαγρύπνιση τον κόσμο , να μην επιτρέπει  και να καταδικάζει έμπραχτα τέτοιου είδους συμπεριφορές και αντιλήψεις.

* Καλούμε επίσης την επαναστατική αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο να πάρει άμεσα θέση καταδικάζοντας τα γεγονότα , κάτι που στην πλειοψηφία του δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα.

*  Καλούμε σε δράση ενάντια στον αντισιμητισμό και τον φασισμό , σε όλους αυτούς που αναπολούν το άουσβιτς , να δώσουμε το δικό μας μύνημα ότι τέτοιου είδους πρακτικές θα μας βρούν απέναντι τους.

Κάτω τα ξερά σας από τους Εβραΐους καμία ανοχή στις φασιστικές επιθέσεις , συσπείρωση και δράση για την ανατροπή

συλλογικό κείμενο ύστερα από συζήτηση στις 15-5 2010 της αυτόνομης τοπικής Πρωτοβουλίας ενάντια στην λήθη στην Σκάλα Λακωνίας

υσ : περισσότερες πληροφορίες και σχόλια για το γεγονός στην σελίδα abravanel.wordpress.com

αρθρο από το skalalakonias.wordpress.com

Advertisements