αναδημοσιεύσεις: Παρέμβαση για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010

Posted on Οκτώβριος 31, 2010 από

0


από το μπλογκ αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην Λήθη (Λακωνία)

Στις 7 Νοέμβρη μας καλούν για ακόμα μια φορά να συμμετέχουμε σε μια εκλογική διαδικασία. Οι διάφοροι εργατοπατέρες , “αριστεροί” και “δεξιοί” μας καλούν να επικυρώσουμε , να αποδεχτούμε μια σκληρή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα , την Ευρώπη και τον κόσμο.

Οι τοπικές εκλογές ως μια ακόμα φάρσα ξεδιπλώνει την απαίτηση της κυριαρχίας  για την πλήρη υποταγή μας στο πολιτικό σύστημα. Κάθε μέρα μέσα από τα ΜΜΕ , τους τοπικούς άρχοντες και τα κόμματα επιχειρείται μια πρωτόγνωρη στα χρονικά πλύση εγκεφάλου.

Μας ζητούν να επικυρώσουμε και να συναινέσουμε στις πολιτικές της απόλυτης υποταγής μας σε ένα σύστημα που περισσότερο από ποτέ φαίνεται να καταρρέει. Τις επόμενες μέρες μέσα από ένα αναλυτικό κείμενο θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε την άποψή μας για την τρέχουσα συγκυρία. Αν και όπως είναι φυσιολογικό έχουμε μια σειρά διαφωνίες στην ανάγνωση της συγκυρίας, αυτό που όλοι συμφωνούμε είναι η συνολική καταδίκη του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων που το εκπροσωπούν.

Σε αυτές τις εκλογές καλούμε κάθε φίλο/αναγνώστη αυτού του ιστολογίου , κάθε συνειδητό άνθρωπο να μαυρίσει τους αλήτες της εξουσίας. Να απέχει με οποιοδήποτε τρόπο από την εκλογική διαδικασία.

  • Καλούμε σε μια συνολική καταδίκη του ΠΑΣΟΚ,της ΝΔ και από όπου αλλού προέρχονται και χρηματοδοτούνται οι διάφοροι αλήτες της εξουσίας.
  • Καλούμε στη ν καταδίκη των αριστερών αναχωμάτων του συστήματος ( , ΚΚΕ , ΣΥΡΙΖΑ ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ), γιατί περισσό τερο από ποτέ χρειαζόμαστε την οικοδόμηση μιας ενιαίας επαναστατικής στρατηγικής με ξεκάθαρες θέσεις και στόχο την συντριβή του καπιταλισμού , το άνοιγμα του δρόμου προς τον σοσιαλισμό.
  • Καταδικά ζουμε την ακροδεξιά (ΛΑΟΣ , Χρυσή Αυγή κ.α)  και των όποιων άλλων νοσταλγών φασιστικών καθεστώτων και του Χίτλερ. Να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο παρέμβασης στους φασίστες.

Παλεύουμε για την συνέχεια της επαναστατικής δράσης , σε τοπικό , όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Να ξεδιπλώσουμε το νήμα της επαναστατικής κριτικής και δράσης. Σε τοπικό επίπεδο πιστεύουμε ότι περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η οργάνωση τοπικών αυτόνομων συνελεύσεων που θα παρεμβαίνουν , θα μπλοκάρουν τα σχέδια της κυριαρχίας.

  • Για την αποτελεσματική αντιφασιστική δράση. Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονία , να μην τους αφήσουμε κανένα περιθώριο ανάπτυξης τους στην περιοχή μας. Ξεκάθαρες θέσεις και ενιαία καμπάνια αντιπληροφόρησης και δράσης ενάντια στο ΛΑΟΣ , ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κλπ.
  • Για την παρέμβαση μας στο πράσινο κίνημα. Όπως έγινε και με το έργο απόσπασης νερών από το Βασιλοπόταμο , έτσι και στο μέλλον πρέπει να ασχοληθούμε με μια σειρά οικολογικά ζητήματα όπως η περιβαλλοντική καταστροφή στον Ευρώτα ,αλλά και μια σειρά νέα θέματα  που θα έρθουν στην επιφάνεια.
  • Για την παρέμβαση μας στους επισφαλείς εργαζόμενους και τους άνεργους. Η περιοχή μαστίζετε από ανεργία και φτώχεια. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της νεολαίας στην περιοχή βρίσκεται στην εξαθλίωση.
  • Για την αλληλεγγύη στους μετανάστες. Γιατί οι μετανάστες είναι της γής οι κολασμένοι. Θα χρειαστεί να παλέψουμε στο πλευρό των μεταναστών ενάντια σε φαινόμενα ξενοφοβίας , για τα εργατικά τους δικαιώματα.

Όλα αυτά δεν μπορούν να παραμένουν μέσα σε ένα διεκδικητικό πλαίσιο , δεν θέλουμε ούτε ψίχουλα από καπιταλιστές , ούτε αμυντικούς αγώνες. Στην εποχή που ζούμε έχουμε ανάγκη την ανασύσταση του επαναστατικού κινήματος σε μια κομμουνιστική , αντεθνική κατεύθυνση. Την ενιαία διεθνιστική δράση για την επανάσταση και τον σοσιαλισμό στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Σε αυτές τις εκλογές λοιπόν καλούμε να μαυρίσετε και τους τρεις υποψήφιους στον Δήμο Ευρώτα  όπως και όλους τους άλλους στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ , ΚΛΟΤΣΙΕΣ  ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΛΥΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

– κείμενο 2 συντρόφων για τις επερχόμενες εκλογές 30/10/010

Advertisements
Ετικέτα: