για το free Gaza movement update

Posted on Ιουνίου 3, 2011 από

0


Φαντάζομαι όλοι θυμόμαστε πέρυσι το φιάσκο του στολίσκου των “ειρηνιστών” με προορισμό την Γάζα. Μας αναγκάζουν ξανά σήμερα οι διάφοροι “προοδευτικοί” να θυμηθούμε τα γεγονότα και να σχολιάσουμε , όπως άλλωστε θα κάνουμε από εδώ και μπρος για κάθε κακώς κείμενα από τις γραμμές αυτού του μπλογκ.

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς , ακτιβιστές του free Gaza movement κατευθύνθηκαν με ένα μικρό στόλο στην Γάζα , τάχα μου μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια για τους “πολιορκημένους” πολίτες της Γάζας από το Ισραήλ. Σε κάποιον που δεν έχει σφαιρική πληροφόρηση για το ζήτημα , δεν μπορεί παρά να βλέπει με συμπάθεια τέτοιου είδους κινήσεις. Ποιος άλλωστε θα μπορούσε να κριτικάρει αρνητικά τους καλούς αυτούς ανθρώπους που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους κακόμοιρους Παλαιστινίους;

Σίγουρα ο στολίσκος ήταν μια πολύ καλοστημένη παγίδα για το Ισραήλ , αυτό που λέμε δίκοπο μαχαίρι , τουλάχιστον επικοινωνιακά. Μια καλοστημένη επιχείρηση από διάφορους κύκλους που θέλουν να πλήξουν τα Ισραηλινά συμφέροντα , χρησιμοποιώντας τους γνωστούς ηλίθιους , που χρησιμοποιούν άλλωστε κάθε φορά: δηλαδή τους διάφορους αντισημίτες αντι-ιμπεριαλιστές ανά το κόσμο. Η αριστερά για ακόμα μία φορά έπαιξε το παιχνίδι φασιστικών οργανώσεων και καθεστώτων όπως η Τουρκία του ακραίου Ισλαμιστή Ερντογάν , του Ιράν και φυσικά της οργάνωσης που πολιορκεί την Γάζα και τους πολίτες της , την ΧΑΜΑΣ.

Ας δούμε όμως πιο κοντά τα γεγονότα , περιγράφοντας όσο γίνετε καλύτερα τα ντοκουμέντα αυτής της υπόθεσης.

Ποιοι ήταν λοιπόν με μια πιο στενή ματιά αυτοί οι κάλοι άνθρωποι “ειρηνιστές”; τι μετέφεραν στην Γάζα; ποιος ήταν πίσω από την χρηματοδότηση ενός τόσο μεγάλου project; Αυτά είναι και μερικά από τα εύλογα ερωτήματα που γεννιούνται σε κάθε φυσιολογικό άνθρωπο που δεν είναι τυφλωμένος από το μίσος ενάντια στους Εβραίους.

Θα προσπαθήσουμε  να απαντήσουμε εν μέρη μέσα από αυτό το μικρό άρθρο , χρησιμοποιώντας επίσημα στοιχεία και τοποθετήσεις , αλλά και μέσα από συνδέσμους με διάφορα άλλα ενδιαφέροντα άρθρα που καταπιάνονται με το ζήτημα. Βέβαια πολλοί θα είναι αυτοί που θα τρέξουν να μας αποκαλέσουν πράκτορες της Μοσάντ , ή ότι τα στοιχεία δεν είναι αληθινά. Αυτή είναι άλλωστε και μια πάγια τακτική του σταλινισμού από την γέννηση του έως σήμερα. Τους προκαλούμε όμως να μας δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση ότι δεν είναι έτσι , κάτι βέβαια που αποφεύγουν συστηματικά.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΙΗΗ (Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Αρωγής) οργάνωσε από τουρκικής πλευράς την αποστολή των πλοίων στην Γάζα, με 3 πλοία, δύο μικρότερα φορτηγά και το Mavi Marmara, στο οποίο, ακτιβιστές της οργάνωσης συνεπλάκησαν με Ισραηλινούς, ενώ ήταν το μοναδικό πλοίο στο οποίο σημειώθηκαν ένοπλες συγκρούσεις. 

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση IHH ιδρύθηκε το 1992 στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Βόσνιους Μουσουλμάνους τη δεκαετία του ΄90. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, έχει λάβει μέρος σε αποστολές στο Πακιστάν, στην Αιθιοπία, στον Λίβανο, στην Ινδονησία, στο Ιράκ, στα Παλαιστινιακά εδάφη και αλλού.[1]<http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=623025875292287848#_ftn1>

Στην ουσία όμως, πρόκειται για μια «ριζοσπαστική ισλαμιστική ομάδα, η οποία παρουσιάζεται ως ανθρωπιστική οργάνωση». Ο Henri Barkey, αναλυτής του Ιδρύματος Carnegie, την έχει χαρακτηρίσει ως «μια ισλαμιστική οργάνωση, που εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό με την Χαμάς, ενώ κάποια από τα μέλη της επιβιβάστηκαν στα πλοία με κατεύθυνση τη Γάζα, λέγοντας ότι είχαν γράψει την τελευταία τους επιθυμία και διαθήκη»

http://athensjerusalemnow.blogspot.com/2010/06/blog-post_666.html

Στην τελετή για την αναχώρηση των πλοίων από την Τουρκία παραβρέθηκαν ακραίοι Ισλαμιστές όπως ο Μαχμάντ Τζοάχα και ο Σαχάρ Αλμπιράουι μέλη της Χαμάς που δρουν στη Βρετανία, καθώς και ο Χαμάμ Σαίντ, ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Ιορδανία.

Η ελληνική αποστολή δεν ήταν λιγότερο “ακραία” από την Τουρκική. Δεν ξεχνάμε ότι οι περίφημοι Έλληνες ακτιβιστές που μάζευαν επί μήνες χρήματα για την αποστολή, ήταν οι γνωστοί-άγνωστοι  χυδαίοι αντισημίτες της αριστεράς. Όλοι αυτοί που ενώ έτρεχαν να καταδικάσουν την “βία” του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστινίους παρομοιάζοντας τους με τους Ναζί , δεν έλεγαν κουβέντα , ούτε καταδίκασαν , έστω και για τα μάτια του κόσμου , τις βομβιστικές επιθέσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας της ΧΑΜΑΣ ενάντια σε Ισραηλινούς πολίτες. Δεν λένε επίσης κουβέντα για τις εκτελέσεις παλαιστινίων αντιφρονούντων από την ίδια την ΧΑΜΑΣ.

Τέλος η ψεύτικη ρητορική της αριστεράς για τα ανθρώπινα δικαιώματα , (γυναίκες , gay community κλπ) πάει περίπατο στην περίπτωση της Γάζας. Εκεί ο μόνος εχθρός είναι το Ισραήλ , παραβλέποντας το γεγονός ότι η ΧΑΜΑΣ “δεν χαρίζει” σε όποιον δεν είναι ακραίος φονταμενταλιστής.

Πως θα μπορούσαν να το κάνουν άλλωστε; Μέλη και υποστηρικτές του ελληνικού παραρτήματος έχουν παρομοιάσει τις επιθέσεις της Χαμάς με την ελληνική αντίσταση εναντίον των Ναζί κατά την διάρκεια της κατοχής. Σε προηγούμενες αποστολές μέλη της Free Gaza μεταξύ των οποίων και Έλληνες, συναντήθηκαν με υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς όπως τον Πρωθυπουργό της οργάνωσης στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγιε και τον Υπουργό Εξωτερικών Μαχμούντ Αλ Ζαχάρ.  Μάλιστα τιμήθηκαν από την Χαμάς σε ειδική τελετή. 

Την ίδια στιγμή χαιρετίζουν την ιδρυτική διακήρυξη της ΧΑΜΑΣ που κάνει λόγο για την εξόντωση  όλων των Εβραίων.Ο ανθρωπισμός της ελληνικής αριστεράς σε όλο του το μεγαλείο. ‘Όπως καταλαβαίνετε η λίστα  είναι πολύ μεγάλη , συμπεριλαμβάνει από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επίσημες θέσεις οργανώσεων , ίσως να γράψουμε περισσότερα σε επόμενο άρθρο συγκεκριμένα για το θέμα.


Τα φιλαράκια: Γκρίζοι λύκοι και αριστερογερμανοί σε διαδήλωση στο Βερολίνο. πηγή terminal119 για την κοινωνική και την ατομική αυτονομία 

– Η στάση του Ισραήλ πριν την αναχώρηση της αποστολής και η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το Ισραήλ επανειλημμένα μέσα από ανακοινώσεις πρεσβειών του , συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής , καθώς και μέσα από ανακοινώσεις του υπουργείου εξωτερικών είχε προειδοποιήσει για τις προθέσεις του. Κάλεσε τους ακτιβιστές για έναν απλό τελωνειακό έλεγχο στο λιμάνι της Ασντότ , κάτι φυσικά που δεν έγινε δεκτό για ευνόητους λόγους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν σχολίασε και πολύ την αποστολή πριν , με μοναδική εξαίρεση την Δανία που είχε προειδοποιήσει την Διεθνή κοινότητα για το “πολιτικό  background” της ΙΗΗ κλπ.

– Ήταν όντως άοπλοι οι ακτιβιστές; 

Δεν είναι λίγες οι φωτογραφίες και τα βίντεο στο ιντερνετ που δημοσιεύουν τον οπλισμό των Τούρκων Ισλαμιστών. Άλλωστε δεν είναι και τυχαίο ότι συγκρούσεις σημειώθηκαν μόνο στο πλοίο της Τούρκικης αποστολής.

– Ποια ήταν η πολιτική συγκυρία όπου έγιναν όλα αυτά;  

Δεν πρέπει να ξεχνάμε σε πια πολιτική συγκυρία έγιναν όλα αυτά. Λίγο πριν γίνουν όλα αυτά το Ιράν και η Τουρκία είχαν καταλήξει σε συμφωνία για τα πυρηνικά τους προγράμματα. Αν το γράφω σωστά , για τον εμπλουτισμό και το αντίθετο , ουρανίου , κάτι που μπορεί φυσικά να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή  όπλων.

Ο ιρανός πρόεδρος είχε αποκαλέσει επίσημα τους “Εβραίους” αμοιβάδες , κάτι που είχε προκαλέσει αίσθηση.

Επίλογος

Θα μπορούσαμε να επεκταθούμε κι άλλο πάνω στο θέμα , αλλά νομίζω ότι το έχουν κάνει άλλοι πολύ καλύτερα από εμάς στο παρελθόν. Σας προτείνουμε ενδεικτικά για παραπάνω ενημέρωση το κείμενο που είχαν εκδώσει ένα  χρόνο πριν , η συλλογικότητα των terminal με τίτλο“περικυκλωμένοι από ειρηνιστές” . Πραγματικά ένα πολύ δυνατό κείμενο , με πολλά στοιχεία για το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και άλλα τέτοια τρομακτικά , των οπαδών του ολοκαυτώματος.

by grassrootreuter

Advertisements