Πολύνεκρες επιθέσεις στην Υεμένη

Posted on Ιουνίου 30, 2011 από

0


Τριάντα στρατιώτες και τέσσερις πολίτες έχασαν την ζωή τους ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν χθες σε συγκρούσεις ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις και μαχητές που πρόσκεινται στην αλ Κάιντα κοντά στη Ζιντζιμπάρ, μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Αμπιάν, προπυργίου των εξτρεμιστών, όπως μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Επίσης τέσσερις πολίτες έχασαν την ζωή τους και δώδεκα άλλοι τραυματίστηκαν από την επιδρομή του στρατού εναντίον μιας οχηματοπομπής.
«Δεκάδες ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στο στάδιο όπου είχαν αναπτυχθεί στρατιώτες της 25ης μηχανοκίνητης μεραρχίας και πήραν τον έλεγχο του σταδίου αλ Ουάχντα» ανέφερε στρατιωτική πηγή προσθέτοντας: «Έτσι επενέβη και η αεροπορία, σκοτώνοντας 14 και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους από τους ένοπλους».
Σύμφωνα με προηγούμενο απολογισμό του στρατού ο αριθμός των νεκρών ήταν 15 ενώ νεκρός έπεσε και ένας συνταγματάρχης από βόμβα που εξερράγη στο αυτοκίνητό του, αργά χθες, μπροστά στο σπίτι του.
Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση εναντίον υψηλόβαθμου αξιωματικού του στρατού στη νότια πόλη-λιμάνι Άντεν αυτό τον μήνα καθώς στόχος ανάλογης επίθεσης έγινε το αυτοκίνητο του συνταγματάρχη Μουτία αλ Σαγιάνι, στενού συγγενή του κυβερνήτη της επαρχίας, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους υποστηρικτές του προέδρου Σάλεχ.
ΠΗΓΗ: fimotro