Ρωσία: η έκτη επέτειος της δολοφονίας του Timur Kacharava

Posted on Νοέμβριος 13, 2011 από

0


13 Νοεμβρίου είναι η έκτη επέτειος της δολοφονίας του Timur Kacharava από τους νεοναζί [στο κέντρο της πόλης Πετρούπολη]. Ο Timur ήταν κοινωνικός και  ενεργό στέλεχος, αντιφασίστας και μουσικός. Η δολοφονία του ήταν μια προγραμματισμένη, ενέργεια από το μέρος των νεοναζί.Η υπόθεση έχει πάει στην δικαιοσύνη

Την παραμονή αυτής της επετείου, οι αντιφασίστες της Πετρούπολης πραγματοποίησαν μια δράση στη μνήμη του σκοτωμένου συντρόφου τους. Μετονόμασαν την οδό Kolokolnaya – που δεν είναι μακριά από την παραδοσιακή περιοχή των δράσεων Food Not Bombs και περιλήφθηκε μέσα – οδός Timur Kacharava.

Πρέπει να κρατήσουμε τη μνήμη των ανθρώπων που έχουν χαθεί στην προσπάθεια για την ελευθερία και την ισότητα.  Δεν αρχίσαμε να ζητάμε την άδεια αρχών να δράσουμε, επειδή δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση για τη θέση τους. Για πολλά έτη τώρα, το κράτος και η μηχανή προπαγάνδας του δεν έχουν κάνει τίποτα από να υποκινούν την εθνικές έχθρες . Οι αντιπροσωπείες επιβολής νόμου – η αστυνομία και η πρόσθετη αστυνομία αντι-<εξτρεμισμού> (κέντρο «Ε») – υποστηρίζουν, συχνά αρκετά ανοιχτά, τους νεοναζί και διώκουν τους αντιπάλους του φασισμού. Τα δικαστήρια κρίνουν τους φασίστες και τους εθνικιστές ως μια «κοινωνική ομάδα» και φέρνουν τις ποινικές κατηγορίες ενάντια στους αντιφασίστες για την υποκίνηση της έχθρας ενάντια σε τους.

Advertisements