Διεθνής κατακραυγή για τη Συρία

Posted on Νοέμβριος 15, 2011 από

0


Τουλάχιστον 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας και κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων στη Συρία, που σημειώθηκαν χθες στη Συρία.

Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 27 πολίτες σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ 34 στρατιώτες και 12 λιποτάκτες έχασαν τη ζωή τους σε ένοπλα επεισόδια.

Εν τω μεταξύ εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις κατά του προέδρου της Συρίας. Την παραίτηση του Ασάντ ζήτησε ο βασιλιάς της Ιορδανίας, ενώ εκστρατεία κατά της καταστολής του συριακού λαού ανακοίνωσε η Τουρκία. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ τάχθηκε υπέρ της παρουσίας διεθνών παρατηρητών του ΟΗΕ στη χώρα. (enet)

 

Ρωσία : «Συνομιλήστε με τη χούντα».

Η Ρωσία κάλεσε σήμερα τη συριακή αντιπολίτευση, που ζητεί την αποπομπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, να αρχίσει συνομιλίες με την κυβέρνηση, προκειμένου να τερματιστεί η βία στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Σε μια συνάντηση στη Μόσχα με μια αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης, της οποίας ηγείτο ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου Μπουρχάν Γαλιούν, Ρώσοι διπλωμάτες κάλεσαν «όλες τις παρατάξεις της συριακής αντιπολίτευσης που απορρίπτουν τη βία ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών στόχων να συμβάλουν άμεσα στην πραγματοποίηση της πρωτοβουλίας του Αραβικού Συνδέσμου για την επίλυση της κρίσης στη Συρία διαμέσου της έναρξης διαλόγου ανάμεσα στις συριακές Αρχές και την αντιπολίτευση», όπως ανέφερε ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Advertisements